Bevásárlókosár :
70 dkg pulykamell
1 kg mirelit leveszöldség
fűszerek közül olyan wok fűszert választottam hozzá, melybe sok a fokhagyma....ha esetleg pont nincs a fokhagymás , grill fűszerek közül lesz.
Wok..még, hogy zsiradék nélkül... márakinek ))
Fölkockázom a húst , két kanál zsiradékon fokhagymás fűszerrel el kezdem pirítani...úgyis levet enged...nem kell hozzáönteni még esetleg egy kis fehérbort ;)
Körülbelül 15 perc múlva kezd lepirulni... most már lehet kevergetni, hogy a húsdarabkák mindegyik oldala megpiruljon....
Ráöntöm a mirelit leveszöldséget....a karfiol miatt szeretem ezt a legjobban ))
Most sózom, és fűszerezem mégegyszer
Nyakonöntöm 2 pohár vízzel ,...mire lefövi a levét pont megpuhul a zöldség...
Nem fog kiszáradni a hús, ugyanúgy mint a zöldborsós húsnál.
Rizzsel tálalom... és nem kell hozzá savanyúság.