2012. szeptember 23., vasárnap

kelt tészta- pizzás


1 kg liszt
1 csomag élesztő
1 dl tej
1 evőkanál cukor
1 evőkanál só25 dkg vaj, vagy ráma
1 nagy pohár kefir 
4 tojássárgája
fél dl olaj
Töltelék : 
25-30 dkg bacon 
25 dkg sonka 
olaj
pizzamártás 
25 dkg reszelt sajt.

A liszthez adom a felfuttatott élesztőt, a 4 tojássárgáját , sót, kefirt, a zsiradékokat és annyi langyos vizet adok hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjak. 
Töltelék: Olajon megpirítom a kockára vágott bacont és a sonkát és így keverem össze a pizzakrémmel, és a reszelt sajt felével.
A megkelt tésztát hat cipóra osztom.Mindegyiket tepsi nagyságúra kinyújtom, megkenem őket a töltelékkel.3-3 rudat összefonok és egymás mellé teszem a tepsibe.Még kelesztem úgy negyed órát, majd alágyújtok és kis lángon kezdem a sütést.Fokozatosan emelem a hőmérsékletet a sütés vége felé megkenem egy kis pizzakrémmel és a reszelt sajt felével megszórva készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése