2012. szeptember 22., szombat

Káposzta - dinsztelt

1 fej fehérkáposzta
1 fej vöröshagyma
5 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál 10 %-os ecet
1 teáskanál só
2 teáskanál őrölt kömény

 Egy nagy lábasban közepes lángon karamellízálom a cukrot , világosbarna masszáig.Ráöntöm a köményt, és amint megérzem az illatát, ráöntöm a szeletekre vágott vöröshagymát, és pár percig együtt pirítom állandó keverés mellett. Hozzáöntöm a csíkokra vágott káposztát, megsózom és körülbelül harminc percig gyakori keverés mellett párolom.Ekkor hozzáadom az ecetet és további tiz perc alatt készre párolom.

Bőrös malacpecsenye titka:
1- 1,5  kg malaccomb
fél liter tej
2 gerezd zúzott fokhagyma
só, őrölt bors-kömény
Sütéshez:
3 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 -1-1,5 kg héjas krumpli

A malac bőrös felét másfél centinként bevágom.Fűszerekkel bedörzsölöm, nem kihagyva a sót.
Pácolás: a tejbe belekeverem a fokhagymát és úgy teszem bele a húst, hogy a bőrös rész kiálljon a tejből.Egy éjszakát hagyom pácolódni.
Másnap reggeli sütés: A húst a bőrös felével lefelé teszem a tepsibe.Mellészeletelem a vöröshagymát, és a fokhagymát.Kis lángon 4 órán át sütöm.
Mellé teszem a héjas krumplikat és nagy lángon, további fél órán át készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése